keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Pikku puutarhuri

Pikku puutarhuri iski taas.
Liityin facebookissa piha ja puutarha-ryhmään.
ISO VIRHE. 
"Meillä kukkii se ja se, meillä tämä ja tuo. Meilläpä onkin tälläinen ja tälläinen. Vein jo tomaatit ja kurkut ja vesimelonit ja appelsiinit pihalle!"
Jep. Ei yhtään iske puutarhakateus. 
Varsinkaan kun katselen omaa puutarhaani. Se kyllä vihertää, mahtavaa. Mutta. 
Haluaisin lisää kasvatuslaatikoita. Porkkanaa, perunaa ja hernettä kasvatan tänä kesänä. Mutta haluaisin laittaa mansikkaa ja vähän lisää porkkanaa sekä hernettä. Punaherukan ja karviaisen haluaisin myös. Ja ehkä päärynäpuun. 
Onneksi on mummola ja mummolan hehtaarin tontti.
Olin äitienpäivän aikaan kotisuomessa ja vein tuliaisiakin, valkoherukka- ja karviaispuskan. Ja ne saivat omat paikkansa herukkapuskien välistä. 

Valkoherukka Lepaan valkoinen
Karviainen Lepaan punainen
Omassa puutarhassani olen päässyt jo villiintymään. Äskettäin pääsivät herneet ja porkkanat maahan. Viime vuonna minua niin suretti porkkanoiden kitkeminen, että tänä vuonna istutin porkkanat nauhassa. Herneitä meni kolmelle laidalle ja porkkananauhoja viisi keskelle. 
Kasvakaa porkkanat ja herneet, kasvakaa! 
Sain myös idean. Pistetäänpä noihin tyhjiin kukkapurkkeihin herneitä kun niitä kerran on. Noihin pitää vaan käydä hakemassa jostain puskasta tukikepit. Pienessä mielessäni niistä tulee hienot, mutta joku pieni ääni takaraivossa huutelee riitasointuja, mutta sitä ei kuunnella. 


Puuatarhahulluudeksi sitä myös kutsutaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti